РАСПОЛОЖЕНИЕ

В непосредствена близост до една от най-горещите точки на Черноморието – Лозенец, Oasis Beach Club се намира на 65 км южно от гр. Бургас и на 7 км от общинския център гр. Царево. Бургас разполага с международно пристанище и летище, ж.п. гара, както и постоянни автобусни линии до всички краища на страната, а магистрала “Тракия” го свързва с Централна и Западна България.

Някога Лозенец се е славил като малко и живописно рибарско селище, а в наши дни е предпочитана дестинация за български и чуждестранни гости, благодарение на златистите си плажове, отлични ресторанти, множество атракции и незабравим нощен живот.

Специфичната географска особеност на района също допринася за популярността му – не е нужно да избирате между морски и планински отдих, просто посетете Лозенец! В подножието на Странджа планина са сгушени редица прекрасни заливи с естествени плажове, с множество възможности за разходки, спокоен семеен отдих или активни занимания с водни спортове.

В региона чудесно се комбинират планински и средиземноморски климат, който гарантира дълги топли слънчеви дни и същевременно прохладни нощи, освежени от лекия планински полъх. Средните летни температури варират между 21˚ и 23˚С през месеците юни и септември, и между 26˚ и 28˚С през юли и август.

В близост до Лозенец ще откриете интересни дестинации за разходка:

  • Национален парк “Странджа” – признат за един от най-уникалните защитени планински райони на България, с множество ендемични видове.
  • Реките Велека, Караагач и Дяволска река – с красиви туристически маршрути.
  • Природен резерват “Ропотамо” – насладете се на разходка с лодка по реката, в който и да е ден от седмицата.
  • Беглик Таш – мистичното древно тракийско светилище, наричано още “Българският Стоунхендж”.